8 Kasım 2010 Pazartesi

Üniversite Mezunları : İşte Sonunuz


Kaynak Burdur İş-Kur, KOSGEP ve Kayseri ABİGEM ortaklığında hayata geçirilen proje kapsamında sosyal güvencesi bulunmayan işsizler 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programları' düzenleniyor.

Her 3 Üniversite Mezunundan Biri İşsiz

Üniversiteliler semt pazarlarındaPek çok genç gelecek kaygısı taşıyor. Mezun olduktan sonra iş bulamayan üniversitelilerin yüzde 30’u ya işportacılık yapıyor ya da semt pazarlarında çalışıyor. Halk içinde diplomalı işsiz diye tabir edilen bu insanlar çaresizlikten yakınıyor. Mezun oldukları alanda iş bulamadıkları için bu işlerde çalışmak zorundalar. Semt pazarlarında çalışan üniversite mezunları hayatlarını devam ettirmek için para kazanmak zorunda olduklarını ve bu yüzden bu işlerde de çalışmak zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Yıldız Teknik Üniversitesi makine bölümü mezunu Lale Karaca "Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulma sorunu başlıyor. Yıllarca okuduktan sonra emeğinizin karşılığını alamamak karamsarlığa sürüklüyor. Eğitim sistemindeki açıklık iş dünyasına da yansıdı. Okulu bitirdikten sonra yıllarca iş arayan arkadaşlarım var" diyerek durumun pek de iç açıcı olmadığını belirtti.

Türkiyede İşsizlik ve Üniversite Sorunu
buna rağmen üniversitelerimizde de liselerimizde de girşimciliğe olan ilgi ve alaka sıfıra yakın hem yönetim hem akademik hemde öğrenci boyutunda

Hiç yorum yok: