27 Aralık 2009 Pazar

İş Yaşamına Hazırlık Dersini Veren İkinci Türk Üniversitesi : Mimar Sinan Üniv.


Bildiğiniz gibi bu dönemün başında Okan Üniversitesi Öğretim Programına ' İş Yaşamına Hazırlık dersi koymuş ve bunu zorunlu Olarak Her öğrenci için zorunlu ders olarak şart koşmuştu. Bu karar mezun olan öğrenci kalitesinin yüksek olması ve üniversitenin gelecektete var olabilmesi için gerekli.Özel okul puanları ile devlet okulları arasındaki puan farklının 2 katına kadar çıktığını düşünürseniz , giren öğrencinin gelecekle ilgili çok netleşmiş bir amacının olmayabilceği konusunda sizin de kafanızda bazı soru işaretleri oluşabilir.Ayrıca bu durum , eğitim sürecinde öğrencinin akademik performansı konusunda da hem üniversite hemde öğrencilerin önünüze bir engel olarak çıkabilir.

Yani insanlara kendi geleceklerinin sorumluluğunu alma konusunda bir amaç vermeyi başaramazsanız bu işi yürütmeniz çok zor diyebiliriz. Eğer mezun ettiğiniz öğrenciyi işe alan firma bu kişinin çok kötü olduğunu düşünür ve çok kötü bir performans srgilediğine görürse bu üniversitenin marka olma olasılığı çok düşüktür. Bugün marka üniversite olarak konuştuğumuz Boğaziçi , Odtü , İtü gibi üniversitelerin bu noktaya gelmesinde mezun ettiği öğrencilerin piyasadaki paşarılarının çok ciddi bir rolu vardır. Piyasada ve iş yaşamında tutunamayan kişilerin mezun olduğu üniversite yeterince talep görmez ve kapanabilir.

Mimar Sinan gibi marka olmuş bir üniversitenin bu konudaki duyarlılığı ise gerçekten hem büyük bir vizyon sahibi olduğunun hemde samimi , duyarlı , gerçekçi ,ciddi ve sorumluluk sahibi idarecilere sahip olduğunun adeta ispatı gibi. Mimar Sinan Üniversitesinde çalışma hayatına hazırlık adıyla verilen dersi önce sadece endüstri ürünleri tasarımı bölümüne açmışlar; ancak derslere her hafta, kimisi üniversitenin farklı bölümlerinden kimisi başka üniversitelerden gelen, izleyici öğrenciler de katılıyor.

Dersi İş Kavramları Danışmanlık Hizmetleri’nin kurucusu Hasan Tahsin Güngör vermekte.
Öğrencilerin en çok iş hayatına adapte olabilme ve kişilerarası ilişkileri yürütebilme gibi konuları merak ettiklerini, bunun yanı sıra kendini işini kurmak isteyen öğrencileri olduğunu söyleyen Güngör, "Üniversitelerde mesleki bilginin kazandırılmasının yanı sıra, gerçek hayata dokunan, gençlerin zihinlerinde iş yaşamının canlanmasını sağlayacak derslerin etkili olduğunu düşünüyorum. Özellikle son sınıftaki gençlerimizin bu bilgi ve becerilerle beslenmesi, teknik uzmanlıkları ile bütünlük sağlayacak ve kendilerine avantaj kazandıracaktır" diyor

Kaynak :

Hiç yorum yok: