5 Ağustos 2009 Çarşamba

Para kendisine zarar verecek her şeyin sonunu getirecektir


“...para kendisine zarar verecek her şeyin sonunu getirecektir, buna yavaş yavaş yok edeceği devletler hatta Amerika Birleşik Devletleri de dahildir. ...”Ünlü düşünür Jacques Attali

İnsanlar üniversiteye iş bulabilecekleri bir meslek edinmek için gidiyor . Yaşamlarını sürdürebimek için para kazanmaları şart. Bu amaçla bu dönemde çok paraları olmasa bile borç buluyor , kıt kanaat geçiniyor yada kredi çekip okul masraflarını çıkarmaya uğraşıyorlar. Eğer bu kişiler iş bulamazlarsa , yavaş yavaş bu durumdan rahatsız olduklarını üniversitelere bildirmeye başlayacaklar. Ancak Türkiyede bu tip bir tepki gösterecek bir üniversite mezunu çıkmaz .Biz tepkisiz ,pasif ,hakkını aramayan,adamsendeci bir toplumuz. Hakkını arayanlarda karşılarında dertlerini anlatacak muhatap bulamazlar, umursanmaz ve dinlenmezler lafı daha da uzatırlarsa ,yetkili kişiler 'okulun kimseye iş bulma vaadinde bulunmadığını ve eğer kişi meslek edinmek istiyorsa meslek yüksek okuluna gitmesi gerektiğini söyler ve başlarından savarlar.

Ülkemizin üniversitelere yani , bilimin , araştırmanın , sorgulamanın ve düşünmenin öğretildiği merkezlere ihtiyacı var. Bu yüzden üniversite eğitimine olan inancın kaybolmaması ve eğitim ile ilgili olumlu imaj ve algının bozulmaması gerekli.Aksi halde bilgisiz ve araştırma kültürü olmayan insanlar, başkalarının kendi çıkar amaçları için kullandığı birer araç oluverir.

Haber Kaynağı

Hiç yorum yok: