29 Ağustos 2009 Cumartesi

İtalyan Liseleri ve Yabancı Özel Okullar



Bu yıl seminer verdiğim özel liseler içinde öğrenci kalitesi, öğrencilerin kültürel ve sosyal gelişmişlik seviyeleri , kendilerini ifade edebilme becerileri , yaratıcılıkları , kendilerine olan güvenleri , Türkiye dışındaki ülkeler hakkındaki bilgileri, ders dışındaki kendi ilgi alanları konusunda konuşabilme yetenekleri , stilleri , imajları , duygusal gelişmişlik seviyeleri ,yaşam enerjileri ,yaratıcılıkları , hayata olan bakışları ve zekaları bakımından gördüğüm en iyi özel okul öğrencileriydi. Eğer lise de özel bir okulda öğrenim görme planınız varsa Galileo Galilei İtalyan Lisesine gidin derim . Çünkü öğrencileri tanıma fırsatı buldum . Galileo Galilei İtalyan Lisesi İstanbuldaki en düşük puanlı yabancı özel okul , bu nedenle puanınızın yetmemesi gibi bir problem de yaşamazsınız.Avrupada Türk kültürüne en yakın kültürlerden biri İtalyan Kültürüdür.(Futbol,Siesta, eğlence,yemek,makarna,salata,kahve,cafe,dans, hararet ,bol laf, mafya&siyaset,kuzey güney farklılığı,turizm,esmer )

Not .Fotoğraftaki kişi İtalyan Lisesi mezunu olup , Pop star Yalın'ın Vokalistliğini yapan Zeynep Doruk. (Var mısın yok musun programını izleyenler kendisini tanıyacaklardır )Çocuğunuzun en az bu kalitede biri olarak yetişmesini istiyorsanız onu Fransız İtalyan yada Amerikan Kolejlerinden birine yazdırmanız amacınıza ulaşmanıza büyük katkı sağlayacaktır. Gerek anadolu liseleri , gerek türk özel liseler gerekse yabancı özel liseler hakkındaki kararlarınızda detaylı analizlerimle yardıma ihtiyacınız olursa elimden geleni yaparım

Zeynep in Fan Clupü


Zeynep in Meslek Seçimi Konusundaki Görüşleri

Zeynepi Tanıyalım



Aşağıda 2008 yılında özel kolejlerin kazandıkları üniversite ve bölümleri inceledim ve okulların tercih başarı oranları ile ilgili bir analiz yaptım . Sonuçları alttaki grafikte görebilirsiniz. Burada sıralama yapılırken , çok iyi tercih yapanlar dediğimiz hem bölüm hemde üniversitenin okumaya değer olduğu tercihlerin oranı kriter kabul edilmiştir. . Buradan Fransız Liselerinin tartışmasız başarısını görmek çok kolay . İlk 3 te 2 , ilk 10 da 4 okul Fransız .


Benim stratejik analizlerim ve mesleki bilgi altyapım ağırlıklı olarak Amerika kaynaklı olduğu için, kendi kişisel tercihim Robert Kolej ve Üsküdar Amerikandan yana olurdu . Bunu da söylemeliyim .

Alman Liselerini düşünenler için ise şunu söylemem yeterli.2008 de Türkiye olarak en fazla yatırım yaptığımız ,en çok ürün ihraç ettiğimiz ülke Almanya:) Alman liselerini düşünen veliler için Türkiyedeki Alman firmalarının hakkında çok detaylı bilgiler verebilirim.

Tabii burada çocuğunu özel okulda okutmak istiyorsanız ve buna ayıracak bütçeniz varsa bu söylediklerimi dikkate alınız. Olmayan veliler için zaten devlet okulları arasından alternatifler sunuyorum .

Yabancı Özel Liselerin Kontenjan ve Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: