26 Kasım 2009 Perşembe

Halkbank 'ın 1250 Kişilik Memur Alımı Sınavına 300.000 Kişi Başvurdu ,şans 240 ta bire düştü


Üniversite Öğrencilerinin 'üniversite bitince bir şekilde hallederiz dediği ' İş Bulma-para kazanma' problemi bir kez daha gündeme geldi. Üniversitelerdeki arkadaşlarımızın birinci sınıftan itibaren bu konunun ciddiyetini farketmemeleri kötü sonuçlar doğuruyor.

Özel sektörde iş bulamayan , devlete kapağı atamayan ve kendi işini kurmayı başaramayan milyonlarca insanın memur olmak dışında bir yol bulamıyorlar. Bu nedenle Bankalarda ihtiyacın 240 kata kadar varan bir başvuru ile karşı karşıya kalıyor. Çünkü Üniversiteler insanlara bilim öğretiyor, onları iş ve meslek sahibi yapmıyor.(Tıp,Sağlık,Hukuk gibi belli fakülteler hariç)Para kazanma, iş bulma ve iş kurma yolları kimsenin gündeminde değil. Bankaların yaptığı bu tür sınavlardada bilimsel sorular (iktisat, hukuk,tarih,istatistik,işletme,maliye) sorulduğu için ,paraya şiddetle ihtiyaç duyan insanlar ellerindeki bilgi ile yapabilcekleri tek şey olan memurluk sınavlarını deniyor.

Türkiyede milyonlarca genç ya bekar yada işsiz. Gelin mesele bu raddeye gelmeden bizi dinleyin . 5- 10 sene sonra oluşabilecek bu problemin çözümü için erkenden önleminizi alın.Geleceği ve ülkenin gerçeklerini öğrenin ve ona göre kendinizi yetiştirin. Problemi ilerki tarihe ertelemekle ondan kaçamayacağız(Yazı Erkekler İçindir)

Kaynak :

Hiç yorum yok: