14 Mart 2010 Pazar

Çözüm Bekleyen 1 Numaralı Sorunumuz İşsizliktir


2 yıldır yaptığımız çalışmalarda öss adaylarına Türkiye'de iş bulma olasılığı olan meslekler, üniversite öğrencilerine gelişme potansiyeli yüksek sektör ve iş alanları, üniversiteden mezun olacaklara Türkiye'de iş bulma yolları ve girişimcilik
, şirketlere de yeni müşteri bulma yolları gibi onlarca farklı içerikteki seminerde, bildiklerimizi insanlara aktarmaya ve onların problemlerine çözüm getirmeye çalıştık. İşsizliğin çözümü girşimciliği teşvik etmektri.Çünkü bir girişimci yanında çalıştıracğı insanlarla birlikte pek çok kişiye istihdam sağlar. Diğer bir çözüm lise öğrencilerini ihtiyaç duyulan bölümlere yönlendirmektir.Bir diğer çözüm ilköğretim oklullarını ülkenin ihtiyaç duyduğu mesleklerde insan yetiştiren meslek liselerine yönlendirmektir.Üniversite öğrencilercilerininde belli bir sektör departman ve uzmanlık alanına sevkederek farklılaştırmaktır. Bilgimiz bu konularda çözüm üretmeye yettiği için, problemin bu tarafına çalışmalar yaptık. Eminim hepinizin yapacağı farklı katkılar olacaktır. İşsizliğin er yada geç bir gün her aileyi yakacak bir ateş olduğunu unutmayın. Kendimizi toplumda izole edemeyiz.

Bugün yaptıklarımızın ülkenin 1 numaralı problemi olan işsizlikle ne kadar ilişkili olduğunu bilmek yaptıklarımızın isaretini bir kez daha göstermektedir. Bize imkan tanıyan, güvenen, destek veren, kapısını açan, tüm insanlara çok teşekkür ediyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Hiç yorum yok: