26 Haziran 2009 Cuma

Seçeceğiniz Üniversitenin İşe Yerleştirme Oranı Kaç


Sabancı Üniversitesi mezunlarının işe yerleştirme oranını izliyor ve yayınlıyor.Bu öğrencilerin okul ve bölüm tercihlerinde çok önemli bir bilgi.Kararlar bu tür göstergeler ışığında alınması durumunda doğru olabilir.Özellikle özel üniversite tercih edecek arkadaşlar bu rakamları üniversitlerdenisteinler.Sadece öss taban puanına ve popüleriteye bakarak yapılan seçimlerin sonunun çok iyi yollara çıkmayacağını düşünüyorum .

25 Haziran 2009 Perşembe

Üniversiteye Doğru 2009 - Bilkent IEEE


20 Haziranda Üniaktivitenin En Aktif Üniversiteler Etkinliğinde Bilkent Üniversitesi İEEE Kulubünden Üniversiteye Doğru Ekibindeki arkadaşlarla tanışmıştım.Bilkent Üniversitesinin destek olduğu harika bir organizasyon düzenlemişler. Hem okul idarecilerini hemde projeye emek veren tüm arkadaşları canı gönülden kutluyorum .Diğer üniversitelere de örnek olmasını umuyorum .Bu arada Bilkent Elektrik-Elektronik önerdiğim bir tercih . Bende Bilkent mezunu bir arkadaşıma sormuştum .En Güçlü Bölümü Hangisi Bilkent'in ? diye . Kendisi kişisel görüşünün bu bölüm olduğunu söylemişti.

Projeye gelecek sene sizin okulunuzun da katılmasını dilerim .

Genelde başarılı Anadolu ve Fen Liseleri katılıyor

21 Haziran 2009 Pazar

Uniaktivite 'En İyi Kulüp Yarışması' Galibi : Odtü İşletme Kulubü


Seminerlerimizde sıkça tekrarladığımız bir konu : Gelecekte İnsanlarla İletişim Kurma Becerisinin en kritik nitelik olacağıydı. Bu konuda kendinizi geliştirmek için ise üniversitelerdeki öğrenci kulupleri ,sizler için çok önemli bir araç olacak . Kulüpleri , üniversitenizin internet sayfasında ve üniversite kuluplerinin iletişim aracı ve aktivite haberleri kaynağı olan www.Uniaktivite.net ten takip edebilirsiniz.

Dün Uniaktivite.net in düzenlediği en aktif kulup yarışması sonuçlandı.İş ve Kariyer kategorisinde dereceye giren kulupler
1.ODTÜ İşletme Topluluğu
2.Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü
3.Uludağ Üniversitesi İnsan Kaynakları Topluluğu oldu

14 Haziran 2009 Pazar

Anne ve Babalara







Bir mühendis olarak kelimeleri bu kadar iyi şekilde biraraya getiremiyorum ama edebiyatçı-yazar Nihat Genç bakın içinde bulunduğumuz durumu nasıl özetliyor .(videoyu 1.dakikadan sonra sesli izleyebilirsiniz )

Bu durumda , işsiz kalacağınızdan şüphelendiğiniz bir tercihi(Bölüm+Üniversite) lütfen bir defa daha düşünün ,çünkü girdiğiniz bu yolun size mutluluk , başarı , para , iş , aş getirip getirmeyeceği 30 yaşına geldiğinizde belli olacak. Ülkenin gerçeklerini ezip geçmeyin ,başınızı kuma gömmeyin

Not:İşsizliği azaltma konusunda gerek hükümet , gerek özel sektör , gerekse eğitim camiasında çalışan ,uğraşan herkese buradan şükranlarımı sunuyor , çünkü ciddi çalışmalar var bu konuda . Siz velilerin de kararlarınızı dikkatli almanızı diliyorum .


ÖĞRENCİ Seçme Sınavı (ÖSS) Sayısal-2 puan türünde Türkiye ikincisi olan Anıl Akyel, “Sınavda derece elde eden biri olmama rağmen benim bile iş kaygım var. Çünkü daha önceki sınavlarda derece elde edip iş bulamayan birçok kişiyi görüyoruz” diye konuştu.

Peki ya sizin geleceğiniz garanti mi ?

Dershanelerin Yeni Kursları



Bugün üniversite öğrencilerinin önemli bir kısmı mezuniyet sonrası özel sektörde iş bulamacaklarını(Global Kriz,işsizlik,işten çıkarmalar,şirket kapanışları,bankalarının yatırım için kredi vermemesi vs gibi sebeplerle )hissettikleri için ales e girerek yüksek lisans yapmayı düşünüyor veya kpssye girerek bir devlet dairesine kapağı atmaya uğraşıyor. Eğer 2 yıllık bir meslek yüksek okulunda ise , imkanlarını biaz daha zorlayarak , henüz şans varken diplomasını 4 yıllığa tamamlamak ve iş bulma şansını (Kendince)arttırmak istiyor. Fem Dershanesine halkın bu talebini çok hızlı şekilde gördüğü ve yanıtlamaya çalıştığı için teşekkür ediyor , idarecilerimizi kutluyorum .

10 Kişiden 7 si Tercihlerinden Pişman


Yenibiriş.com un yaptığı araştırma sonuçları gerçekten çarpıcı.Ankete katılanların % 70 i okudukları bölümün yanlış olduğunu itiraf etmiş durumda. Bunun önemli bir nedeni ülkenin gelecekteki ihtiyaçlarını,rekabet gücünü , mezun fazalığı olan meslekleri , ekonomisinin gelişen alanlarını ,kendi gerçekliklerini ve kişinin sahip olduğu çevre , iş bağlantıları ,sermaye vs gibi hayata bağlanmasını sağlayacak imkanları umursamadan sadece kişilik , ilgi , sevgi , yetenek çerçevesinde yapılmış tercihlerin insanları götürdüğü kaçınılmaz son bu olacaktır.

13 Haziran 2009 Cumartesi

12.Sınıflar İçin Kritik Sona Yaklaşıyoruz


12.sınıftan öğrenci arkadaşlar ise öss de aldıkları puanları ,gitmek istedikleri bölüm ve üniversite adlarını bana bildirebilirler .Puanları tutan üniversite ve bölümde 4 yıl okumaya değip değmeyeceği ve bu puanla alternatif olarak başka neler yapılabilceği konusundaki analiz ve önerilerimle yanınızda olacağım .
Tercihten sonra , benim de sizin için yapacak pek birşeyim kalmayacak çünkü .
Hepinize kolay gelsin , başarılar diliyorum
Şimdilik hoşçakalın
Yazı Kaynak : SABAH / İşte İnsan Eki / 29.06.08

12 Haziran 2009 Cuma

Tıp İsteyenler İçin İlk Hedef 348 Puan Almak


Kaynak:Radikal Gazetesi
Halen Sabancı Işık ve Okan Üniversitelerinde uygulanan Bölümsüz Üniversite sistemi yaygınlaşıyor . YÖK’ün istediği tek şart olarak, ‘geçilecek programla ilgili, ÖSS’ye girdiği yıl itibarıyla yurtiçindeki üniversitelerde kayıt yaptıran en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması’

Buna göre, 2008’de İstanbul Üniversitesi’nin herhangi bir bölümüne girmiş bir öğrencinin, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne geçmek istemesi durumunda, o yıl sınavda aldığı ilgili puanın, aynı yıl en düşük puanla öğrenci alan (Kafkas Üniversitesi) Tıp fakültesine en alt sıradan giren öğrenciden fazla olması gerekecek. Akademisyenler, bu düzenlemenin (En yüksek puanla öğrenci alan) Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesi’ne girmek isteyen, ancak puanı (en düşük puanla öğrenci alan) Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yetebilecek bir öğrenciye, Hacattepe’nin en düşük bölümüne girip, bir yıl bekleyip Hacettepe Tıp’a geçme şansı getirebileceği, öğrencilerin de bir yıl kaybetmeyi göze alıp bu hileye başvurabileceğine dikkat çektiler.

Bu yıl 40 kadar okulda 50 den fazla seminerde,öğrenci arkadaşlara bol bol sağlık sektörü ve tıptan bahsettik.Yök ün aldığı bu son kararla şansınız biraz daha artacak gibi görünüyor. Geleceği olmayan ve mezuniyet sonrası isşiz kalmanızın muhtemel olduğu bölümlerden uzak kalmanızı ister ,yarın sabahki össde hepinize iyi şanslar dilerim

Konuyla İlgili Diğer Haberler
1.2.3.

9 Haziran 2009 Salı

Bilgisayar Mühendisliği ?


Bilgisayar Mühendisliğinin Geleceği
Bilgisayar Mühendsiliği ile ilgili diğer sorularınız için :
Bilgisayar Mühendisleri İçin Üniversite Seçimi
Vakıf Üniversitesi Düşünenler İçin

İki mühendis arkadaşımızın , bilgisayar müh ile ilgili analizleri şöyle :

Fatih Adıyaman/İTÜ Endüstri Mühendisliği
Bilgisayar Mühendisleri çoğunlukla yazılım sektöründe çalışmakta ve bugün bile yerine başka bölümden mezunlar çalıştırılabilmektedir. Bizim dönemden çoğu kimsenin bilgisayar açmayı üniversitede öğrendiği ve yeni yetişen neslin daha 3-5 yaşlarından itibaren bilgisayarla haşir-neşir olduğu göz önünde bulundurulursa, 4 sene okumaya gerek kalmadan bir çok insan Bilgisayar Mühendisinin yaptığı işi yapabilir hale gelecek.

- Programlardaki Yapay Zekanın artmasıyla birlikte Kod Yazılımı her geçen gün azalmakta ve yok olmaya doğru gitmektedir.
Yeni çıkan SQL 2005 ve Visiul Studio 2005 bile incelendiğinde kod yazılımının ne kadar azaldığı görülecektir.

Gelecek sene çıkacak olan “Office 12” ve “Windows Vista” da bu durumu desteklemektedir. Özelikle Windows Vista ile birlikte kod yazılımı günden güne azalacak ve önümüzdeki 5-6 sene içinde yok olacaktır. Kod yazılımı ancak Microsoft gibi işi yazılım teknolojisi üretmek olan büyük şirketlerin bünyesinde kalacaktır.

Program Yazmak için ise tablolar ve nesneler arasındaki ilişkiyi tanımlamak yeterli hale gelecek. Bunun için de Sistem Analizi öne çıkacak ve Bilgi İşlem Teknolojisinden biraz anlamak yeterli olacaktır.

* Bilgi İşlem Teknolojisi ve Bilişim Sektörü her geçen gün gelişmekte ve bu sektörde çalışan ihtiyacı mutlaka artarak devam edecektir. Ancak bu ihtiyaç için Bilgisayar Mühendisi çalıştırmak gerekecek midir? Sanmıyorum ya da çalıştırılsa bile bu kadar değerli olmayacaktır.

KASIM ŞEN/H.Ü. Bilgisayar Müh
Bir çok insan Bilgisayar müh olmak istiyor
doğal olarak.Yalnız 4 yıllık zor ama gerçekten zor olan bir eğitime karşı dirençli olmak gerekir.
Eğitim bitince de sürekli ama her zaman değişimi gerektirir. Bu meslekte değil 10 yıl önceki
3 yıl önceki bilgilerinizle bile para kazanamazsınız. Değişmek ve gelişmek gerekir.

Mezun olunca 10 yıl önce 1500-2000$ ile ise baslanırdı. Zamanla düştü ve hatta su anlarda 500$ ile is bulanlar
bile vardır. Tabii olarak da eskiden master yapmayanlar artık üniversite de kalmaya başladılar.
Bilgisayar müh olarak is bulabilmek için okulda öğrenilenlerin üzerine mutlaka birşeyler katmış olmak gerekir.
Yani bir proje geliştirmiş ve birkaç dili kullanabilmek gerekir.

İş bulunca, kendini yükseklerde zanneden bilgisayar mühendisi kardeşimiz -ki ben de- gerçeklerle yüzleşir.
Teori ile pratik farklıdır ve hiç bir şirket hemen sorumluluk vermez ve program yazmakla ise başlarsınız.

Zamanla da proje sorumlusu ve proje yöneticisi olursunuz. ama bu da çalışmaya bağlıdır.
Bilgisayar mühendisinin mesaisi pek yoktur. Gece geç saatlere kadar çıkılamayabilir. Sabırlı olmak gerekir
Sonuçta çözüm sizden beklenir ve dikkatli ve sabırlı olmanız gerekir.

8 Haziran 2009 Pazartesi

Elektronik Müh mi , Elektrik Müh mi ve Elektrik Elektronik Müh mi ?



En çok istenen bölümlerden elektrik elektronik mühendisliğini seçmek isteyen binlerce öğrenci var. Çünkü en yüksek puanlı mühendislik , elektrik-elektronik mühendisliği . Linke tıklayarak forumdaki yazıları okuyabilirsiniz .

En İyi Mühendislik Hangisi ? Boğaziçi mi , ODTÜ mü İTÜ mü ?


Link
Sınavlara çok az bir süre kaldığı için ,üniversite konusunda sizlerin kararlarının netleşmesi gereken bir döneme yaklaşıyoruz .Umarım Linke tıklayarak okuduklarınız size bu konuda bir fikir verebilir.

7 Haziran 2009 Pazar

2008-2009 Eğitim Öğretim Yılında Son Hafta


Öss süreci 12. sınıflar için kısa bir süre sonra bitecek .Sabredin az kaldı .

3 Haziran 2009 Çarşamba

Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi-Üsküdar


Bugün İstanbulun en güzel semtlerinden Koşuyolu'nda, Anadolu Lisesi Statüsündeki tek sağlık meslek lisesi olan , Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesindeydik .9. ve 10. sınıftan arkadaşlarımıza , sağlık sektörü ve bu alanda önemi hızla artan meslekleri ve üniversiteleri anlattık.
Okul müdürümüz Güler hanım ile sağlık meslek liselerinin geleceği ve artan önemi konusundaki pek çok görüşümüzün benzer olması beni mutlu etti. Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin çocuğunuzu güvenle emanet edebileceğiniz bir kurum olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim .Pek çok projede ,eğitim kalitesi ile pilot okul olarak ilk akla gelen okullardan Validebağ , vizyoner ve sorumluluk bilinci yüksek idarecileri , öğrenci ile iyi ilişkiler kurabilen , sıcak , ilkeli ve kendini güncel tutmayı önemini bilen öğretmen kadrosu , eksiksiz sınıf ve teknik donanım altyapısı ile pek çok liseden daha avantajlı görünüyor .Özellikle çok başarılı bir düz lise yada ortalama bir anadolu lisesi mi yoksa validebağ mı derseniz , cevabım kesinlikle Validebağ olacaktır.
Farklı Olmaktan Korkmayın, Sağlık Meslek Liselerini Düşünün !

Kadıköy Mustafa Saffet Anadolu Lisesi

Bugün Mustafa Saffet Anadolu Lisesinde alan seçimi için 9.sınıf öğrencileri ile birlikteydik. Arkadaşlar semineri çok güzel şekilde dinledi ve akıllarına gelen pek çok konu hakkında olumlu veya olumsuz görüşlerini bildirdi ,aktif olarak seminere katıldı, istedikleri meslekleri dinlemek için semineri sonlarına kadar bekledi . Hepsine çok teşekkür ederim .Okul müdürümüz ve rehber öğretmenlerimize de sonsuz teşekkürler . Kadıköy gibi bilinçli , kültürlü ve eğitime duyarlı bir ilçemizden ,öğrencileri meslekler ve iş alanları konusunda vermek istediğimiz seminerimizi kabul eden iki anadolu lisesinden biri olan Mustafa Saffet Anadolu Lisesi rehber öğretmen ve idarecilerine desteklerini bizlerden esirgemedikleri için şükran ve saygılar sunar , başarılar dilerim

2 Haziran 2009 Salı

Kadıköy Kemal Atatürk Lisesi



Bugün son durağımız Kemal Atatürk Lisesiydi.Tüm 9.sınıfları alan seçimi konulu seminere alabildik çok şükür ki. Okul Müdürümüzün , öğrencilerin geleceği konusunda duyguğu hassasiyet ve verdiği samimi destekten ötürü kendilerine çok teşekkür ediyor, çocuklarımızın geleceğine duyarlı davranan tüm idareci ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum . Bu semineri almadan alan seçimi yapmak zorunda kalan tüm öğrenci kardeşlerimiz için de hayırlısı olsun diyorum.

Kadıköy Mehmet Bayazıt Lisesi

Bugün Kadıköyde Mehmet Bayazıt Lisesindeydik .11.sınıf Sosyal bölümü öğrencilerine yönelik bir seminerimiz oldu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi



Bugün ilk seminerimiz istanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümündeydi.Bölümde araştırma görevlisi olan Korhan Beyin organizasyonu vesilesi ile arkadşlarla buluşma imkanım oldu. Seminerde Özellikle geleceğin pazarlama yöntemi olan ağzıdan ağıza pazarlama konusunu anlattık. Detayları pazarlama blogumda bulabilirsiniz.Nedenwom.blogspot.com

1 Haziran 2009 Pazartesi

Eresin Meslek Lisesi Artık Sağlıkta da var


Yıllardır otelcilik alanında ülkemize sayısız nitelikli işgücü kazandıran güzide okulumuz Eresin Meslek Lisesi önümüzdeki dönem sağlık alanında da öğrenci almayı planlıyor. Hastanelerdeki işlemlerin önemli bir bölümünün otelcilik hizmetlerine çok benzerlik gösterdiği düşünülürse eresinin bu alanda da başarılı olmasını beklemek çok büyük bir beklenti olmaz sanırım.Tüm eresin Yönetici ve karara katkısı olan her kesi canı gönülden kutlar ,başarılarının devamını dilerim

Şişli Sağlık Meslek Lisesi


Bugün Şişli'de sağlık meslek lisesi öğrencileri ile birlikteydik . 45 dakikalık bir seminerimiz oldu,ancak rehber öğretmenimizin çabaları ve isteği ile tüm sınıfları seminer için alabildik.Okul müdürümüze ,Müdür yardımcımıza ve rehber ögretmenimize ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür eder,Türkiyenin en şanslı lise gruplarından biri olan sağlıkçı arkadaşlara yüksek okulda başarılar dilerim