1 Ekim 2009 Perşembe

Gül'den İşsiz Gençlik Yakınması


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, nüfusun çoğunluğunu oluşturan gençlerin, ciddi bir meslek sahibi olmadığından yakındı.

Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin hatırlatması üzerine genç işsizlerle ilgili şunları söyledi:

"Gençler var ama bakıyorsunuz, ne duvar yapmaktan anlıyor, ne inşaattan, ne otomobil tamirinden, ne elektrikten, ne kaloriferden. Büyük nüfus var. Türkiye’deki büyük genç nüfus maalesef bir şey bilmiyor. Her meslek kendi içerisinde onurludur. Her meslek iyi yapılınca çok değerlidir. Küçük-büyük meslek diye bir şey yoktur. Bu sadece Hükümetin değil, herkesin üzerinde çok durması gereken bir konu."

Salonda dolaşırken, YÖK Başkanı Özcan ile karşılaşan Gül ile Toptan, tekrar genç işsizleri gündeme getirdi. İlk olarak Toptan, Özcan’a dönerek, "Türkiye’nin iş gücü talebiyle bizim eğitilmiş insan gücümüz çelişiyor. Piyasa başka adam arıyor, biz başka adam yetiştiriyoruz" dedi. Özcan’ın, "Düzeltmek üzereyiz efendim" demesinin ardından Gül söze girerek, "Bu gerçekten günlük hayatımızın işi. Ufacık birşey yaptırın, ufak bir inşaat yaptırın, evinize bir elektrik işi yaptırın, işini iyi bilen çok az. Herkes diplomalı ama işini iyi yapan çok az" dedi.

Kaynak

Hiç yorum yok: