8 Temmuz 2009 Çarşamba

Neden Öğrenciler Geleceklerine Karşı Duyarsız



Türkiyede öss de ilk 10000 e giren öğrenciler dışındakilerin amacı , üniversiteden sonraki süreçte iş bulabilcekleri bir bölüm ve üniversiteye girmek değil , kapağı iyi yada kötü bir yere atabilmek. Yani yürüyecekleri yolun birinci adımını ne yöne doğru atacaklarını düşünmekteler .Bir sonraki adım onların ne gündeminde nede aklında. Ne yazıkki Türkiyede 18 yaşına yeni girmiş bu gençler , attıkları bu adımın 5 sene sonrasında karşılaşacakları işsizlik , kendi alanında iş bulamama, sevdiği işi yapamama, emeğinin karşılığını alamama , işe yaramama, toplum tarafından kabul edilmeme, yanlızlık , dünyadan izole olma, gibi birçok soruna yol açacak bir ilk adım olduğununun farkında değiller. Ve bunu fark da etmeleri de , bu koşullarda pek mümkün görünmüyor. Onların bunu farketmeleri ancak yaşamaları ve görmeleri halinde mümkün . Bu ise en etkili öğrenme ve ikna olma şekli belki ama , en pahalısı ve yanlış bir adım atılması durumunda çözümü en güç olanı .

Bir bölümün puanının çok yüksek olması o bölüme olan ilgiyi daha arttırmakta , o bölümdeki kişilerin olası elde edecekleri kar , iş imkanı ve gelir de aynı mantıkla azalmaktadır.


Sonuç olarak diyeceğim .Her işin bir uzmanı var , hekes her işi çok iyi bilemez sizde tecihinizi bu işin uzmanına danışarak yapın ki pişman olmayın , yada 5 sene sonra sonuçlardan şikayet etmeyin ...

Hiç yorum yok: