4 Temmuz 2009 Cumartesi

Avukatlık Düşüneler İçin


Hukuk isteyenler aşağıdaki yazyı bir okusunlar :
Türkiye’de 65 bin avukat var. Bu rakam ihtiyacın çok üstünde, çünkü Türkiye’de bu kadar avukatı yaşatacak iş yok. Üstelik avukatlar ordusuna her yıl 4.500-5.000 yeni mezun ekleniyor. Her dönem popüler bir bölüm olan hukuka, gençler çoğunlukla "iyi para kazanırım, kendi işimi yaparım" beklentisiyle giriyorlar ama mezun olunca hayal kırıklığı yaşıyorlar.

Tam çilem bitti, artık avukat oldum, para kazanacağım derken acı gerçekle karşılaşıyor genç avukatlar: Büro açmak bir hayal, çünkü maliyeti çok yüksek, yeni ve çevresi olmayan bir avukatın iş bulması neredeyse imkansız. Tek çare, bir avukat yanında, bir büroda iş bulmak ve 800 ile 1.500 lira arası bir maaşa razı olmak.

Türkiye’de avukat sayısı ise 65 bin. Bu sayı halihazırda Türkiye’nin ihtiyaçlarının çok çok üstünde. Çünkü hukuk mezunlarının önünde bu kadar iş alanı yok.Ama ülkemizdeki genel alışkanlıklara baktığınız zaman ticari şirketlerin, sanayicilerin dahi avukatlardan istifadesinden yoksun olmaları sonuçta bu kadar yığılmayı ve iş alanlarında daralmayı gündeme getiriyor

Hiç yorum yok: