18 Temmuz 2009 Cumartesi

2009 : Tıp Kazanmanın En Kolay Olduğu Yıl



Özellikle anne babalara söyleyeceğim şey şu : Elinizde ne var ne yok satın savın , çocuğunuzu iş garantisi olan bir bölüme göndermeyi başarın . Aksi halde okul bittikten sonraki süreçte , şu an hacayacağınız paranın kat kat fazlasını harcamak zorunda kalacak ,buna karşın herhangi bir garantisi olmayan, çok daha kötü çalışma şartlarına sahip ve geleceği belirsiz işlere bol bol para harcayacak , çocuğunuzu eli ekmek tutar hale getirmeye çalışacaksınız. Bence bunlara gerek yok .Daha en başında ,yani üniversiteyi okumadan , Türkiye şartlarında bir işi bulabileceği yada iş kurabileceği bir bölümü tercih etmek , en ekonomik ve ucuz yoldur.

(YÖK), uzun yıllar sonra Tıp Fakültesi kontenjanlarını artırırken, yeni İngilizce Tıp'ların açılmasıyla birlikte , 2009-ÖSS'de adayların Tıp Fakültesi kazanma şansı oldukça arttı. Geçen yıl yüzde 25 artan kontenjanlar bu yıl da yüzde 15 oranında artınca, ÖSYM yöneticileri bu yılı 'Tıp kazanmanın en kolay olduğu yıl' ilan etti.
Geçen yıl vakıf ve devlet üniversitelerinin Tıp Fakülteleri kontenjanları 4 bin 724'den 6 bin 23'e yükseltilmişti. Bu yıl İngilizce eğitim kontenjanı tanınmasıyla birlikte Tıp Fakülteleri kontenjanının 7 bini aşacağı belirtildi. Türkiye'de tıp eğitimi veren fakültelerin sayısı 2008-2009 ders yılında 49'dan 66'ya yükseltilmişti.
Tüm Tıp Fakültelerini Merak Ediyorsanız

Hiç yorum yok: